Visst är det roligt på matskola!

På Kimitoön matskola i juni hördes många skratt då sjutton ivriga barn kockade måltider tillsammans.

Vi gjorde många olika maträtter, frukostar och mellanmål på Kimitoöns matskola. Det  fixades måltider som kryddades med så mycket skratt att taket lättade. Åsikterna om vad man gillar för maträtter är alltid blandade, men alla smakade modigt på maträtter som var nya för en del av gruppen. När vi kryddade maten var det likaså många delade åsikter om vad som är lagom starkt, en del upplever maten starkt kryddad och andra att den smakar alldeles för lite.

Vi gjorde gårdsbesök till Kullasgård som odlar grönsaker, vi såg olika skeden av tillväxt för broccoli, blomkål och sallad. På gården odlades även kummin och bondböna på stora arealer. Vi fick bekanta oss med skördetröska och andra jordbruksmaskiner. Kanske det till och med är så att någon av deltagarna minns bäst, av allt som vi gjorde på matskolan, att skördetröskan var väldigt hög att klättra upp i.

Simning i havet hör ju sommaren till, fast vattnet var kallt var det många som vågade ta sig ett dopp. Efter simning och lek på stranden smakade tunnbrödsrullarna bra som deltagarna hade gjort sina personliga varianter av.

Hoppas många fick nya vänner genom att delta i matskolan då deltagare från olika skolor strålade samman, vänskap är ju en viktig del av 4H!

Text och foto: Clara Bergström

 

Mera om matskolorna på matskolan.fi

Back to top of page